Aktuality Víkend plný chutí

Víkend plný chutí

Víkend plný chutí

Všechny milovníky lákavých vůní a rozmanitých chutí čeká nezapomenutelný víkend. S prázdným žaludkem můžete nejprve zamířit na Špilberk Food Festival, chuťové pohárky poté jistě pohladíte lahodným vínem na Festivalu vína pod Petrovem.

5. ročník Špilberk Food Festivalu pobíhá od pátku 3. 6. až do neděle 5. 6. V pátek začínáme ve 13 hodin, od 15 hodin se můžete těšit na serbáž, což je umění otevřít lahev šampaňského pomocí setnutí hrdla šavlí, následovat bude předvedení filetování punkevního pstruha či cooking show předního českého šéfkuchaře Daniela Navrátila. Jak uvařit šneka? To se dozvíte od Radka Koňárka v 17:30. Od 19:30 vám v gastronomickém centru Kuliner plus zase poradí, jak správně ugrilovat steak. Od 21 hodin bude hrát večerní electroswing, ve 22 hodin je navíc připravena večerní ohňová barmanská show Martina Vogeltanze. Hudební a degustační program potrvá až do půlnoci. V sobotu začínáme v 11 hodin, v poledne vám Ivan Vochodovský odhalí taje chřestu, od 16 hodin si nenechte ujít soutěž v otvírání ústřic. Od 19:30 je pro vás opět připravena cooking show, program v sobotu končí v 21 hodin. Nedělní zahájení je v 11 hodin, od 12 hodin budeme porcovat sto kilogramového tuňáka. Zakončení je v 19 hodin. Celým festivalem bude provázet šéfkuchař Dalibor Navrátil; vstupenky na páteční program stojí 1750 Kč (v ceně je také 750 Kč na konzumaci), v sobotu a neděli 500 Kč (v ceně je 250 Kč na konzumaci). Pokud se rozhodnete zároveň navštívit i Festival vína pod Petrovem, kupte si vstupenku společně na oba festivaly – na pátek bude tato „hromadná“ vstupenka stát 1655 Kč (v ceně je 7 ochutnávek vína a 750 Kč na konzumaci), v sobotu a v neděli zaplatíte 505 Kč (společně se sedmi degustacemi vína a 250 Kč na konzumaci). Tyto hromadné vstupenky lze zakoupit pouze online v předprodeji.

Špilberk Food Festival

Festival vína pod Petrovem s sebou přináší ochutnávku těch nejlepších českých a moravských vín za bohatého doprovodného programu. Festival probíhá o víkendu 3. – 5. 6. Pod širým nebem v Denisových sadech. V pátek se začíná ve 13 hodin, od 15 hodin bude k tanci a poslechu hrát cimbálová muzika Gajdoši Brno, v 19 hodin ji vystřídá Event Jazz Trio. Degustace vín bude probíhat až do 21 hodin. V sobotu je program od 10 do 21 hodin. Dopoledne se představí dětské folklórní a národopisné soubory, o odpolední program se postará Musica Folklorica. Nedělní dopoledne patří opět dětským souborům, odpoledne zahraje rocková skupina Prinz. Součástí festivalu je i představení starodávných řemesel, která jsou spojena s vinařstvím a degustace pokrmů, které se s vínem vhodně doplňují. Vstupenky už lze zakoupit pouze na místě – cena je 230 Kč na den a zahrnuje i sedm degustací vín.

Nejen pro studenty je připraven ve čtvrtek 2. 6. v areálu kolejí Vinařská Studentský festival vína. Vypukne to v 16 hodin, z kapel se těšte na Von Gramofon, Ghost of You a Ventolin DJ set. Zakončení festivalu je stanoveno na 22 hodinu. S kartou ISIC se do areálu dostanete za 200 Kč, bez ní za 300 Kč. V ceně je degustační sklenice na víno, edukační a hudební program. Připraveno je pro vás více než sto druhů vín, tak dojděte. A pokud nevyjde počasí, nezoufejte, akce se přesune do místní menzy.